"החומוס הכי טעים הוא זה שערבים מכינים": הגורמטיזציה של החומוס בישראל ושובה של הערביות המודחקת

פרסום מחקרי: פרק בספר / בדוח / בכנספרק

תקציר

המאמר עוסק בהיסטוריה של צריכת החומוס בישראל, ובוחן את האופן שבו הזיהוי של חומוס עם "ערביות" השתנה לאורך התקופות, כתוצאה מאינטראקציה בין תהליכים פוליטיים, חברתיים וקולינריים ובמקביל לשינויים בדפוסי ייצור וצריכה.
שפה מקוריתעברית
כותר פרסום המארחמפגשים
כותר משנה של פרסום המארחהיסטוריה ואנתרופולוגיה של המרחב הישראלי-פלסטיני
עורכיםדפנה הירש
מקום הפרסוםירושלים ותל אביב
מוציא לאורמכון ון ליר והוצאת הקיבוץ המאוחד
עמודים320-354
מספר עמודים35
מסת"ב (מודפס)9789650208660
סטטוס פרסוםפורסם - 2019

IHP publications

  • ihp
  • Consumers
  • Ethnic groups
  • Food
  • Food habits
  • Israel -- Social conditions
  • Jewish-Arab relations
  • Mizrahim
  • Nationalism
  • Other (Philosophy)
  • Politics, Practical
  • האחר
  • הרגלי אכילה
  • זהות אתנית
  • חומוס (מאכל)
  • יהודים וערבים
  • ישראל -- חברה
  • לאומיות
  • מזון
  • עדות המזרח
  • פוליטיקה
  • צרכנות וצריכה

RAMBI publications

  • rambi
  • Food habits -- Israel
  • Jewish-Arab relations
  • National characteristics, Israeli
  • Palestinian Arabs -- Ethnic identity
  • Palestinian Arabs -- Food

פורמט ציטוט ביבליוגרפי