תקציר
המאמר עוסק בהיסטוריה של צריכת החומוס בישראל, ובוחן את האופן שבו הזיהוי של חומוס עם "ערביות" השתנה לאורך התקופות, כתוצאה מאינטראקציה בין תהליכים פוליטיים, חברתיים וקולינריים ובמקביל לשינויים בדפוסי ייצור וצריכה.
שפה מקורית | עברית |
---|---|
כותר פרסום המארח | מפגשים |
כותר משנה של פרסום המארח | היסטוריה ואנתרופולוגיה של המרחב הישראלי-פלסטיני |
עורכים | דפנה הירש |
מקום הפרסום | ירושלים ותל אביב |
מוציא לאור | מכון ון ליר והוצאת הקיבוץ המאוחד |
עמודים | 320-354 |
מספר עמודים | 35 |
מסת"ב (מודפס) | 9789650208660 |
סטטוס פרסום | פורסם - 2019 |
IHP publications
- ihp
- Consumers
- Ethnic groups
- Food
- Food habits
- Israel -- Social conditions
- Jewish-Arab relations
- Mizrahim
- Nationalism
- Other (Philosophy)
- Politics, Practical
- האחר
- הרגלי אכילה
- זהות אתנית
- חומוס (מאכל)
- יהודים וערבים
- ישראל -- חברה
- לאומיות
- מזון
- עדות המזרח
- פוליטיקה
- צרכנות וצריכה
RAMBI publications
- rambi
- Food habits -- Israel
- Jewish-Arab relations
- National characteristics, Israeli
- Palestinian Arabs -- Ethnic identity
- Palestinian Arabs -- Food