"החומוס הכי טעים הוא זה שערבים מכינים": הגורמטיזציה של החומוס בישראל ושובה של הערביות המודחקת

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapter

Abstract

המאמר עוסק בהיסטוריה של צריכת החומוס בישראל, ובוחן את האופן שבו הזיהוי של חומוס עם "ערביות" השתנה לאורך התקופות, כתוצאה מאינטראקציה בין תהליכים פוליטיים, חברתיים וקולינריים ובמקביל לשינויים בדפוסי ייצור וצריכה.
Original languageHebrew
Title of host publicationמפגשים
Subtitle of host publicationהיסטוריה ואנתרופולוגיה של המרחב הישראלי-פלסטיני
Editorsדפנה הירש
Place of Publicationירושלים ותל אביב
Publisherמכון ון ליר והוצאת הקיבוץ המאוחד
Pages320-354
Number of pages35
ISBN (Print)9789650208660
StatePublished - 2019

IHP publications

  • IHP
  • Consumers
  • Ethnic groups
  • Food
  • Food habits
  • Israel -- Social conditions
  • Jewish-Arab relations
  • Mizrahim
  • Nationalism
  • Other (Philosophy)
  • Politics, Practical
  • האחר
  • הרגלי אכילה
  • זהות אתנית
  • חומוס (מאכל)
  • יהודים וערבים
  • ישראל -- חברה
  • לאומיות
  • מזון
  • עדות המזרח
  • פוליטיקה
  • צרכנות וצריכה

RAMBI publications

  • RAMBI
  • Food habits -- Israel
  • Jewish-Arab relations
  • National characteristics, Israeli
  • Palestinian Arabs -- Ethnic identity
  • Palestinian Arabs -- Food

Cite this