Abstract
המאמר עוסק בהיסטוריה של צריכת החומוס בישראל, ובוחן את האופן שבו הזיהוי של חומוס עם "ערביות" השתנה לאורך התקופות, כתוצאה מאינטראקציה בין תהליכים פוליטיים, חברתיים וקולינריים ובמקביל לשינויים בדפוסי ייצור וצריכה.
Original language | Hebrew |
---|---|
Title of host publication | מפגשים |
Subtitle of host publication | היסטוריה ואנתרופולוגיה של המרחב הישראלי-פלסטיני |
Editors | דפנה הירש |
Place of Publication | ירושלים ותל אביב |
Publisher | מכון ון ליר והוצאת הקיבוץ המאוחד |
Pages | 320-354 |
Number of pages | 35 |
ISBN (Print) | 9789650208660 |
State | Published - 2019 |
IHP publications
- IHP
- Consumers
- Ethnic groups
- Food
- Food habits
- Israel -- Social conditions
- Jewish-Arab relations
- Mizrahim
- Nationalism
- Other (Philosophy)
- Politics, Practical
- האחר
- הרגלי אכילה
- זהות אתנית
- חומוס (מאכל)
- יהודים וערבים
- ישראל -- חברה
- לאומיות
- מזון
- עדות המזרח
- פוליטיקה
- צרכנות וצריכה
RAMBI publications
- RAMBI
- Food habits -- Israel
- Jewish-Arab relations
- National characteristics, Israeli
- Palestinian Arabs -- Ethnic identity
- Palestinian Arabs -- Food