"החומוס הכי טעים הוא זה שערבים מכינים": הגורמטיזציה של החומוס בישראל ושובה של הערביות המודחקת

نتاج البحث: فصل من :كتاب / تقرير / مؤتمرفصل

ملخص

המאמר עוסק בהיסטוריה של צריכת החומוס בישראל, ובוחן את האופן שבו הזיהוי של חומוס עם "ערביות" השתנה לאורך התקופות, כתוצאה מאינטראקציה בין תהליכים פוליטיים, חברתיים וקולינריים ובמקביל לשינויים בדפוסי ייצור וצריכה.
اللغة الأصليةالعبريّة
عنوان منشور المضيفמפגשים
العنوان الفرعي لمنشور المضيفהיסטוריה ואנתרופולוגיה של המרחב הישראלי-פלסטיני
المحررونדפנה הירש
مكان النشرירושלים ותל אביב
ناشرמכון ון ליר והוצאת הקיבוץ המאוחד
الصفحات320-354
عدد الصفحات35
رقم المعيار الدولي للكتب (المطبوع)9789650208660
حالة النشرنُشِر - 2019

IHP publications

  • !!ihp

RAMBI publications

  • !!rambi
  • Food habits -- Israel
  • Jewish-Arab relations
  • National characteristics, Israeli
  • Palestinian Arabs -- Ethnic identity
  • Palestinian Arabs -- Food

قم بذكر هذا